Repetitorij elementarne matematike

zadatci s klasifikacijskih ispita


Cijena: 6,90  Cijena bez PDV-a: 6,57  Iznos PDV-a: 0,33 

Ova zbirka zadataka sadrži zadatke s klasifikacijskih ispita koji su se tijekom proteklih dvaju desetljeća održavali na tehničkim fakultetima u Republici Hrvatskoj. Četrdeset testova dano je u nepromijenjenom obliku, a zadatke su pripremili nastavnici Zavoda za primijenjenu matematiku FER-a. Njihov je cilj bio dvojak: ispitati koji od kandidata zadovoljava minimalne uvjete predznanja potrebne za studij (takozvani prag) te, ako je broj takvih ispitanika veći od dopuštenog za upis, rangirati ih po uspjehu.

 

Danas su klasifikacijki ispiti zamijenjeni ispitom Državne mature koja je time postala ispit dvostruke namjene - završni ispit za učenike gimnazija, te klasifikacijski ispit za njih i sve ostale koji nastavljaju studij na nekom fakultetu. Međutim, čak je i viša razina matematike koja se zahtijeva na tehničkim fakultetima po svojoj težini ispod zahtjeva nekadašnjih klasifikacijskih ispita.

Ova knjižica može pomoći da se jednostavno utvrdi posjeduje li budući student kvalitetno matematičko predznanje, te da ga popravi.

 

Šifra12280
ISBN978-953-197-280-2
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica138
Godina prvog izdanja2014
Težina200 g
Dimenzije17 × 24 cm
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor