Kompleksna analiza


Cijena: 18,31  Cijena bez PDV-a: 17,44  Iznos PDV-a: 0,87 

Pisano prema programu FER-2.  Ovaj sveučilišni udžbenik pokriva gradivo predmeta Kompleksna analiza koji se predaje studentima prve godine diplomskog studija Fakulteta elektrotehnike i računarstva. Slično gradivo sluša se i na drugim tehničkim fakultetima i na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu. Stoga udžbenik može biti od koristi širem krugu čitatelja.

Kompleksna analiza klasično je gradivo nužno u obrazovanju inženjera i matematičara, s mnogobrojnim primjenama. Neke od tih primjena posebno su istaknute u temama odabranim o ovoj knjizi. Pritom se misli na poglavlja o konformnim preslikavanjima kompleksne ravnine, a posebno o preslikavanjima pomoću elementarnih funkcija. Uz te dijelove, pokriveni su standardni sadržaji o diferencijabilnosti, prikazima u Taylorove i Laurentove redove, singularitetima i integralima analitičkih funkcija.

Iskazi i dokazi teorema u principu su strogi, no veliki broj primjera i riješenih zadataka svakako će olakšati čitanje i zorno ilustrirati moguće primjene naučene teorije. Uz to, u udžbeniku je ponuđen veliki broj zadataka za samostalnu vježbu, tako da dodatna zbirka zadataka nije potrebna.

 

Šifra13527
ISBN978-953-197-527-8
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica264
Godina izdanja2017.
Težina455 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor