Tehničko crtanje i dokumentiranje, udžbenik

s multimedijskim sadržajem za 1. razred elektrotehničkih škola


Cijena: 15,00  Cijena bez PDV-a: 14,29  Iznos PDV-a: 0,71 

Ovaj udžbenik namijenjen je učenicima tehničkih škola u području elektrotehnike koji u programu imaju tehničko crtanje s nastavom dva sata tjedno samo u prvom razredu, od čega jedan sat tjedno teorijske nastave i jedan sat vježbi u dvije grupe po razredu. Obrađeno gradivo je u skladu s planom i programom Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa RH.

Kako je temelj u tehničkom crtanju crtež, i većina sadržaja je objašnjena crtežima, jer je cilj učenike osposobiti kako za crtanje tako i za čitanje tehničkih crteža.

Na početku svakog poglavlja su ključni pojmovi koji upućuju na sadržaj poglavlja, te ciljevi kako bi učenik znao što treba usvojiti, a za nastavnika naznake ciljeva nastavne cjeline. Nakon obrađenih sadržaja pojedinih poglavlja predložena su i pitanja za ponavljanje i provjeru usvojenog znanja.

Udžbenik je namijenjen učenicima elektrotehničkih škola tako da su detaljnije obrađene teme simbola, oznaka, shematskih crteža i dokumentiranja u elektrotehnici. Računalom podržano crtanje zamjenjuje crtanje na ploči, pa je u zadnjem poglavlju obrađeno i crtanje pomoću računala (CAD). Ipak, udžbenik u tom dijelu nije predviđen kao zamjena za priručnik nego daje načine i mogućnosti crtanja u programima AutoCad i Solid Edge. Uz udžbenik je predviđeno korištenje radne bilježnice koja s njim čini cjelinu te olakšava savladavanje gradiva.


Videoanimacije te interaktivne animacije i pokuse možete pogledati i preuzeti ovdje: element.hr/multimedija.

 


 

 

Šifra52038
ISBN978-953-250-038-7
Izdanje4
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica148
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a1247
Šifra iz kataloga MZO-a1026
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)1247
Godina izdanja2016.
Godina prvog izdanja2008.
Težina318 g
Dimenzije28 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor