Digitalna elektronika, udžbenik

za 3. razred srednjih strukovnih škola (2. dio za dvogodišnje učenje)


Cijena: 21,50  Cijena bez PDV-a: 20,48  Iznos PDV-a: 1,02 

Udžbenik je namijenjen za usvajanje drugog dijela sadržaja digitalne elektronike za dvogodišnje učenje. U njemu se obrađuju sadržaji koji čine nastavni predmet Digitalna elektronika za treći razred četverogodišnjih strukovnih škola, za zanimanje tehničar za elektroniku. Može se koristiti i u izbornoj nastavi iz Digitalne elektronike, kao i u drugim zanimanjima u kojima se obrađuju sadržaji obrađeni u udžbeniku. Osim toga može poslužiti i za pripremu za državnu maturu iz izbornog predmeta Informatika.

Za savladavanje sadržaja udžbenika potrebno je predznanje prvog dijela sadržaja digitalne elektronike koje je obrađeno u udžbeniku Osnove digitalne elektronike.

Nastavno gradivo u udžbeniku složeno je u pet tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Navedene cjeline obrađuju gradivo iz registara, brojila i slijednih sklopova, složenih kombinacijskih sklopova, memorija i programirljivih sklopova, programskog jezika VHDL te AD i DA pretvorbe. Također, svaka cjelina popraćena je pitanjima za provjeru znanja i primjerima zadataka. Udžbenik u cijelosti daje dobre osnove, ali omogućuje i daljnju nadogradnju znanja i vještina u području digitalne elektronike i računarstva.

Za provjeru usvojenosti ishoda učenja ovog predmeta udžbenik prati i radna bilježnica čija pitanja slijede redoslijed poglavlja udžbenika. U svrhu praktične primjene teorijskog znanja u radnoj su bilježnici dani i zadatci za laboratorijske vježbe.

 

Šifra12350
ISBN978-953-197-350-2
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica150
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6280
Šifra iz kataloga MZO-a4083
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6280
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina265 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor