Zaštita okoliša


Cijena: 19,11  Cijena bez PDV-a: 18,20  Iznos PDV-a: 0,91 

Udžbenik pruža sažetu analizu sastavnica okoliša na Zemlji te opisuje ljudsku ovisnost o ovim sustavima. U tekstu se objašnjava utjecaj različitih izvora onečišćenja na abiotske i biotske resurse i zdravlje ljudi, opisuju se osnovni fizikalni, fizikalno-kemijski i biološki procesi i izbor procesne opreme za obradu nastalih otpadnih tokova.

Ključni elementi:

  • Svijet u kojem živi ljudska populacija, posljedice onečišćenja okoliša i zakonodavstvo
  • Prirodne i otpadne vode, procesi obrade otpadne vode i procesna oprema
  • Tlo i onečišćenje tla, uporaba zemljišta, čvrste otpadne tvari, te procesi i postupci njihove obrade
  • Zrak i onečišćenje zraka, smanjenje ozona u stratosferi i prodor UV-B zraka, staklenički plinovi i učinak staklenika, globalno zagrijavanje i promjena klime
  • Ostale vrste i izvori onečišćenja: pesticidi, izvori onečišćenja pri proizvodnji električne energije, svjetlosno onečišćenje, buka kao izvor onečišćenja, te radioaktivno onečišćenje i zbrinjavanje radioaktivnog otpada

Udžbenik slijedi izvedbeni program kolegija Zaštita okoliša i namijenjen je studentima 2. godine preddiplomskih studija Kemijsko inženjerstvo i Ekoinženjerstvo Fakulteta kemijskog inženjerstva i tehnologije Sveučilišta u Zagrebu.

Knjiga predstavlja dragocjen izvor znanja studentima i stručnjacima različitih profila koji se u okviru svojeg studija ili rada bave ovom tematikom.

 

Šifra13589
ISBN978-953-197-589-6
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica310
Godina izdanja2016.
Godina prvog izdanja2016.
Težina530 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor