Kategorija:

Algoritmi i programiranje 2, radna bilježnica

za 2. razred srednjih strukovnih škola


Cijena: 14,50  Cijena bez PDV-a: 13,81  Iznos PDV-a: 0,69 

Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo je korištenje radne bilježnice rješenjem od 3. lipnja 2019.
Ova radna bilježnica uvrštena je u popis drugih obrazovnih materijala Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih. Pisana je prema strukovnom kurikulu iz 2017. godine.


Radna bilježnica prati nastavne sadržaje istoimenog udžbenika Algoritmi i programiranje 2 i pokriva gradivo istoimenog nastavnog predmeta koji se predaje učenicima drugog razreda četverogodišnjih srednjih strukovnih škola, koji se školuju za zanimanje tehničar za računalstvo. Može se koristiti i u ostalim srodnim obrazovnim programima i strukovnim kurikulumima obrazovnog područja elektrotehnike i računalstva u trajanju od tri i četiri godine.

Poglavlja u radnoj bilježnici sastoje se od teorijskih i problemskih zadataka koji se rješavaju u programskom jeziku C. Kroz teorijske zadatke uvježbavaju se zakonitosti koje vrijede za algoritamske strukture koje se uče kroz ovaj predmet. U radnoj bilježnici postoje različiti tipovi zadataka:
a) zadatci višestrukog izbora odgovora gdje je samo jedan odgovor točan
b) zadatci s dopunjavanjem tekstualnog odgovora
c) zadatci s dopunjavanjem brojčanog odgovora.

Kroz različite tipove zadataka usvajaju se nastavni sadržaji na svestran način, a zadatci pomažu oko pripremanja za ispite za upise na fakultete te informatička natjecanja. Prema sposobnostima obrazovne skupine koja uči programirati, mogu se odabrati samo pojedini zadatci. Uz ovako bogat izbor zadataka potiče se samostalni rad, razvijanje radnih navika te istraživanje i rješavanje što većeg broja problema koji su postavljeni.
Problemski zadatci, koji su predviđeni za praktičan dio nastave rješavaju se na računalima. Zadatci se baziraju na svakodnevnici koja nas okružuje.

 

Šifra12071
ISBN978-953-197-071-6
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica146
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)981111
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina330 g
Dimenzije28 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor