Kategorije:

Osnove računala, udžbenik

za 2. razred srednjih strukovnih škola


Cijena: 24,50  Cijena bez PDV-a: 23,33  Iznos PDV-a: 1,17 

Udžbenik svojim sadržajem pokriva gradivo nastavnog predmeta Osnove računala koji se predaje učenicima drugog razreda četverogodišnjih srednjih strukovnih škola, a školuju se za zanimanje tehničar za računalstvo. Udžbenik se može koristiti i u ostalim srodnim obrazovnim programima i strukovnim kurikulima obrazovnog područja Elektrotehnika i računalstvo u trajanju od tri i četiri godine.

U udžbeniku je dan pregled osnovne strukture računala kao sustava. Prikazani su elementi i funkcije kućišta s napajanjem, matične ploče te je opisana fizička i logička struktura tvrdog diska. Objašnjeni su osnovni pojmovi vezani uz operacijski sustav računala te je opisan proces podizanja operacijskog sustava. Uz vrste memorija navedeni su i opisani uređaji za pohranu podataka. Završna poglavlja opisuju princip rada tipičnih ulaznih i izlaznih uređaja te mrežni podsustav računala. Na kraju je dan pregled prijenosnih računala te su naglašene specifičnosti u odnosu na stolna računala.

Stečena teorijska znanja iz ovog predmeta učenici primjenjuju u vježbama iz posebnog predmeta naziva Praktične osnove računalstva. Radi cjelovitosti informacija, sadržaji pojedinih poglavlja mogu se koristiti i u ostalim strukovnim predmetima kao što su primjerice Građa računala i Operacijski sustavi koji se predaju u trećem razredu za zanimanje tehničar za računalstvo.

Cjelinu s udžbenikom čini radna bilježnica.

 

Šifra12401
ISBN978-953-197-401-1
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica220
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6690
Šifra iz kataloga MZO-a4454
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6690
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina390 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor