Analitička geometrija ravnine

zbirka riješenih zadataka


Cijena: 10,49  Cijena bez PDV-a: 9,99  Iznos PDV-a: 0,50 

"Postoje mišljenja da je pojavom analitičke geometrije započela moderna matematika. Analitička geometrija proučava geometriju ravnine koristeći algebarske metode. Njena osnovna ideja je da se točke ravnine opisuju koordinatama, a ostali objekti (pravci, krivulje...) jednadžbama pa se ispitivanje odnosa među objektima svodi se na rješavanje sustava jednadžbi.

Ova zbirka zadataka namijenjena je učenicima trećih razreda, ali i svima koji žele ponoviti ili naučiti gradivo "Analitičke geometrije". Vjerujemo da će maturantima biti vrlo korisna u pripremama za državnu maturu, kao i ostale knjižice u sklopu biblioteke LUMEN kojima je obuhvaćeno cjelokupno srednjoškolsko gradivo matematike. Učenik se uz pomoć njih može samostalno pripremiti za taj doista važan ispit te ostvariti izvrsne rezultate.

Opseg zbirke smo nastojale uskladiti s nastavnim programom, pazeći da sve bitne činjenice budu obuhvaćene. Težina zadataka je primjerena učenicima općih i jezičnih gimnazija te tehničkih škola dok učenicima matematičkih odjeljenja mogu poslužiti kao uvod u složenije probleme. Cilj zbirke je da učenicima olakša svladavanje predviđenog gradiva te su zato svi zadaci detaljno riješeni. Nadamo se da će unatoč tome učenik samostalno rješavati zadatke, a kad naiđe na poteškoće proučiti naše metode rješavanja.

Kako je ovo prvo izdanje, zbirka sigurno ima i svojih nedostataka te bismo voljele da nas pažljivi čitatelji na njih upozore."

Autorice

Biblioteka LUMEN sadrži niz knjižica kojima je obuhvaćeno sveukupno gradivo srednjoškolske matematike. Detaljnim rješavanjem svakog zadatka autorice su željele pomoći učeniku da samostalno nauči ili ponovi pojedinu nastavnu cjelinu bilo da se priprema za ispit znanja koji ga očekuje ili za državnu maturu. Svaka knjižica sadrži osnovne formule i pojmove nakon čega slijedi mnoštvo raznovrsnih riješenih zadataka. Zadaci su različite težine te su stoga knjižice primjerene učenicima svih srednjih škola. Vježbajući uz njih oni zaista mogu postati pravi matematički lumeni.

Prve četiri knjižice u ovoj biblioteci su:

 

Šifra12296
ISBN978-953-197-296-3
Izdanje2.
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica129
Godina izdanja2014.
Godina prvog izdanja2011.
Težina250 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor