Skupovi brojeva i algebra

zbirka riješenih zadataka


Cijena: 10,49  Cijena bez PDV-a: 9,99  Iznos PDV-a: 0,50 

"Ova zbirka riješenih zadataka obuhvaća nastavno gradivo matematike koje se obrađuje tijekom sve četiri školske godine, te je upravo zbog toga namijenjena svim srednjoškolcima. Vjerujemo da će biti vrlo korisna maturantima u pripremama za državnu maturu, baš kao i ostale knjižice u sklopu biblioteke LUMEN. Učenik se uz pomoć njih može samostalno pripremiti za taj doista važan ispit te tako ostvariti izvrsne rezultate.

Opseg zbirke nastojale smo uskladiti s nastavnim programom pazeći da sve bitne činjenice budu obuhvaćene. Težina zadataka primjerena je učenicima općih i jezičnih gimnazija te tehničkih škola dok učenicima matematičkih odjeljenja zadaci mogu poslužiti kao uvod u složenije probleme.

Cilj je zbirke da učenicima olakša svladavanje predviđenog gradiva te su zato svi zadaci detaljno riješeni. Nadamo se da će unatoč tome učenik samostalno rješavati zadatke, a tek kad naiđe na poteškoće, proučit će naše metode rješavanja. kako je ovo prvo izdanje, zbirka sigurno ima i svojih nedostataka te bismo voljele da nas pažljivi čitatelji na njih i upozore."

Autorice

Biblioteka LUMEN sadrži niz knjižica kojima je obuhvaćeno sveukupno gradivo srednjoškolske matematike. Detaljnim rješavanjem svakog zadatka autorice su željele pomoći učeniku da samostalno nauči ili ponovi pojedinu nastavnu cjelinu bilo da se priprema za ispit znanja koji ga očekuje ili za državnu maturu. Svaka knjižica sadrži osnovne formule i pojmove nakon čega slijedi mnoštvo raznovrsnih riješenih zadataka. Zadaci su različite težine te su stoga knjižice primjerene učenicima svih srednjih škola. Vježbajući uz njih oni zaista mogu postati pravi matematički lumeni.

Prve četiri knjižice u ovoj biblioteci su:

 

Šifra12298
ISBN978-953-197-298-7
Izdanjeprvo
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica146
Godina izdanja2012.
Godina prvog izdanja2012.
Težina266 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor