Elektronika 2, udžbenik

za 3. razred srednjih strukovnih škola (2. dio za dvogodišnje učenje)


Cijena: 25,00  Cijena bez PDV-a: 23,81  Iznos PDV-a: 1,19 

Ovaj udžbenik namijenjen je nastavnom predmetu Elektronika za treći razred četverogodišnjih strukovnih škola u području elektrotehnike, za poučavanje u zanimanju tehničar za elektroniku.

Udžbenik se može koristiti i u drugim zanimanjima u kojim se obrađuju sadržaji obrađeni u udžbeniku. Za savladavanje sadržaja obrađenih u ovom udžbeniku potrebno je predznanje iz predmeta Elektronika za drugi razred u zanimanju tehničar za elektroniku pa je ova knjiga nastavak autoričinog prethodnog udžbenika Elektronika 1.

Udžbenik je koncipiran tako da se vizualno približe strogi i složeni znanstveni zahtjevi u opisivanju pojava i elementarnih matematičkih proračuna. Zbog složenog nastavnog sadržaja cjelokupno nastavno gradivo u udžbeniku raspoređeno je u osam tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Navedene cjeline obrađuju gradivo iz jednostavnijih elektroničkih sklopova: pojačala, oscilatora, stabilizatora napona i filtara. Razumijevanje jednostavnijih sklopova osnovni je preduvjet za razumijevanje složenijih elektroničkih sklopova i uređaja. Također, svaka cjelina popraćena je pitanjima za provjeru znanja i zadatcima za samostalno rješavanje. Čestim ukazivanjem na primjenu uspostavlja se veza s praktičnom primjenom fizikalnih zakona i pojava. Udžbenik u cijelosti daje dobre osnove, ali omogućuje i daljnju nadogradnju znanja i vještina u području elektronike.

Za provjeru usvojenosti novih pojmova udžbenik prati i radna bilježnica čija pitanja slijede redoslijed poglavlja udžbenika. U svrhu praktične primjene teorijskog znanja u radnoj bilježnici dani su i zadatci za laboratorijske vježbe. Kod mnogih se traži objašnjenje rezultata i postupaka.

 

Šifra12346
ISBN978-975-197-346-5
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica184
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6284
Šifra iz kataloga MZO-a4087
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6284
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina320 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor