Kategorije:

Informatika 3, udžbenik

za 3. razred gimnazija (2 ili 3 sata nastave tjedno)


Cijena: 26,50  Cijena bez PDV-a: 25,24  Iznos PDV-a: 1,26 

Ovaj je udžbenik prvenstveno namijenjen učenicima koji pohađaju program prirodoslovno-matematičke gimnazije no prikladan je i za sve ostale gimnazijske programe i strukovne programe za treću godinu učenja informatike. Udžbenik sadržajno prati kurikul Informatike – A inačica (70 sati godišnje), ali i B inačice (105 sati godišnje). Većina poglavlja namijenjena je svim učenicima, no neki su sadržaji u poglavljima označeni za opsežniju satnicu (B inačica). Zbog razlika u sadržaju postoje poglavlja koja su nužna za A inačicu, odnosno za B inačicu kurikula. Koja su to poglavlja, vidljivo je iz privitka o povezanosti domena, ishoda i poglavlja udžbenika na kraju knjige. Prvo je poglavlje namijenjeno ponavljanju gradiva iz prethodnog razreda. U ostalim su poglavljima, uz zadatke za ponavljanje i vježbu, dani i prijedlozi projekata koji od učenika zahtijevaju istraživanje određene građe, pa i alata koji će koristiti za prikaz samog projekta. Projekti se mogu raditi individualno ili u skupinama. Pri radu u skupinama svakako se preporuča korištenje nekog od programskih alata za suradnju.

Sadržaji vezani za usvajanje ishoda iz domene Računalno razmišljanje i programiranje prezentirani su programskim jezikom Python inačice 3.6 i više.

Uz sadržaje u tiskanom dijelu udžbenika učeniku su na raspolaganju i sadržaji u elektroničkom dijelu udžbenika. Tamo se nalaze rješenja zadataka, programski kodovi većih programa, sadržaji za proširenje znanja, dodatni digitalni materijali i ostalo.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

Šifra12393
ISBN978-953-197-393-9
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica376
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6671
Šifra iz kataloga MZO-a4440
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6671
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina685 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor