Izrada primjenskih programa u Pythonu

priručnik za 4. razred prirodoslovno-matematičkih gimnazija


Cijena: 20,71  Cijena bez PDV-a: 19,72  Iznos PDV-a: 0,99 

Uporaba priručnika Izrada primjenskih programa u Pythonu kao pomoćnog nastavnog sredstva odobrena je odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje.


Priručnik je nadogradnja dvaju prethodnih udžbenika Rješavanje problema programiranjem u Pythonu i Napredno rješavanje problema programiranjem u Pythonu istih autora.

U ovoj knjizi, kao i u spomenute dvije, velika je pažnja posvećena načinu rješavanja pojedinih problema, ali se i nastavlja ukazivati na mogućnosti koje nudi programski jezik Python i cijelo programsko okruženje koje se oko njega razvilo. Na taj način priprema upotrebljivih primjenskih programa postaje djelotvorna, jednostavna i zabavna.

Važno je napomenuti da su tijekom zadnjih desetak godina razvijeni mnogi programski sustavi zasnovani na Pythonu. Pritom su se stvorile biblioteke programskih rješenja za koja su odabirane najprikladnije strukture podataka i pripadni algoritmi. Na taj su način nastali programski moduli prilagođeni pojedinim skupinama problema. Moduli uobičajeno sadrže odgovarajuće klase objekata i pripadne metode zasnovane na provjerenim algoritamskim postupcima.

Čitatelj će savladavanjem ovog priručnika steći dodatna znanja i vještine za izradu primjenskih programa raznovrsnih namjena.

Priručnik obrađuje:

  • izradu grafičkog sučelja
  • mrežno i paralelno programiranje
  • rad s bazama podataka
  • programiranje web-aplikacija
  • odabrane probleme numeričke matematike
  • stanične automate kao podlogu za izradu nekih simulacijskih programa.

Svako se poglavlje knjige može izučavati zasebno, no povezivanjem sadržaja iz raznih poglavlja čitatelj će znatno unaprijediti svoje sveukupne računalne kompetencije. Rješenja zadataka za ponavljanje i zadataka za vježbu nalaze se na rješenja zadataka.

 

Šifra12398
ISBN978-953-197-398-4
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica340
Godina izdanja2018.
Godina prvog izdanja2017.
Težina680 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor