Izvan okvira 3

Vođenje: prema kulturi promjene


Cijena: 16,85  Cijena bez PDV-a: 16,05  Iznos PDV-a: 0,80 

Iz predgovora prof. dr. sc. Ivana Đikića:

Knjiga daje opsežno i literaturom potkrijepljeno promišljanje o fenomenu vođenja u suvremenim odgojno-obrazovnim ustanovama. Zaista, malošto ostaje u našem sjećanju kao karizmatična učiteljica ili učitelj, malošto nas, izvan obitelji, od najranije dobi oblikuje više od vrtića i škole.

U ovoj knjizi, autorica ukazuje na to da su za izvanrednost vođe/vođenja potrebne ne samo osobna snaga i karizma, vještine komunikacije i kontinuiranog učenja i prilagodbe, nego i ciljana profesionalna potpora širih društvenih struktura. U tom smislu, primjer Skandinavije posebno je dojmljiv i na više razina inspirativan.

(...)

Zbog zastarjelog funkcioniranja današnjeg sustava obrazovanja, mladima često nedostaje prilika za upoznavanje svojih talenata kao i motivacije potrebne za savladavanje novih znanja koja su im prijeko potrebna i za sadašnje vrijeme, a pogotovo za ono koje tek dolazi. Stoga oni počinju gubiti ljubav prema školi i učenju, kao i vjeru da je učenje ključna alatka kvalitetnog života.

Ohrabrujuća poruka ove knjige upravo je u tome da pruža perspektivu novog i modernijeg obrazovanja koje se može stvoriti kroz kvalitetno vođenje i kroz osnaživanje spremnosti na stvarnu promjenu. Takve nove vizije stvaran su izazov i nit vodilja prema njihovoj i našoj ‒ boljoj budućnosti!


Na spoznaje i teorijske analize iz ove publikacije naslanja se monografija Izvan okvira 4, Mudrost vođenja: prikaz istraživanja i alati razvoja prakse vođenja, u kojoj je prikazan dio četverogodišnjeg istraživanja koje je, baveći se fenomenom vođenja, autorica provela zajedno sa suradnicima u različitim ustanovama ranoga i predškolskog odgoja i obrazovanja, s većim brojem suradnika tj. ravnatelja, pedagoga i odgajatelja.

 

Šifra13676
ISBN978-953-197-676-3
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica164
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2018.
Težina296 g
Dimenzije17 × 24 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor