Kategorije:

Matematika 2, udžbenik

za 2. razred strukovnih škola (2 sata nastave tjedno)


Cijena: 23,00  Cijena bez PDV-a: 21,90  Iznos PDV-a: 1,10 

Ova je knjiga udžbenik za 2. razred srednje škole u kojem se nastava matematike održava 70 sati godišnje. Dio je udžbeničkog kompleta koji se sastoji od tiskane knjige te elektroničkog materijala. Dok je tiskani udžbenik dovoljan za samostalno svladavanje matematičkih sadržaja, u elektroničkom se dijelu udžbenika nalazi cijeli spektar aktivnosti kojima se proširuje, uvježbava, ponavlja gradivo pa i vrednuje postignuti napredak.

U udžbeniku je svaka cjelina podijeljena na pojedine nastavne teme i jedinice koje sadrže uvodni problem, obradu matematičkog sadržaja, nekoliko primjera te zadataka. Mjestimice se nalaze ikone ili putokazi koji kazuju da je taj matematički sadržaj u elektroničkom udžbeniku proširen. Tekst tiskanog udžbenika u svom je elektroničkom dijelu bitno proširen. Čitatelj se susreće s nizom sadržaja kao što su: dokazi mnogih tvrdnji koje se javljaju u ovom dijelu matematike (Kutak plus), neke povijesne zanimljivosti i motivacijski zadatci.

U elektroničkom dijelu udžbenika svaki je primjer popraćen sličnim interaktivnom zadatkom kojemu je svrha procjena razumijevanja prethodnog sadržaja. Geometrijski primjeri su popraćeni program čićima napravljenima u programu dinamičke geometrije Geogebri, a dani su i videouradci koji vizualiziraju pojedine postupke i olakšavaju njihovo usvajanje. U elektroničkom ćete udžbeniku naći i druge materijale koji pomažu ostvarivanju ishoda učenja. Ishodi učenja usko vezani uz pojedinu nastavnu cjelinu zapisani su na početnoj stranici cjeline, a udžbenik je tako koncipiran da ćete na kraju ciklusa biti sposobni odabrati bitne informacije, bilježiti ih i organizirati te primijeniti u zadatcima, prepoznati i odrediti koji su pristupi rješavanju zadatka korisniji za ostvarivanje ciljeva, procijeniti koliko uspješno rješavate određeni zadatak, rješavati matematičke probleme s pomoću digitalne tehnologije i povezati sadržaje učenja sa svakodnevnim životom.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

Šifra12097
ISBN978-953-197-097-6
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica206
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6674
Šifra iz kataloga MZO-a4443
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6674
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina395 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor