Matematika 3, 1. dio, udžbenik

za 3. razred gimnazija i strukovnih škola (4 ili 5 sati nastave tjedno)


Cijena: 19,00  Cijena bez PDV-a: 18,10  Iznos PDV-a: 0,90 

Ova je knjiga prvi dio udžbeničkog kompleta koji se sastoji od dvije tiskane knjige te elektroničkog dijela. U udzbeniku se nastavljaju svi principi koristeni u prethodnim udžbenicima za 1. i 2. razred tako učenici mogu ponoviti ranija znanja ali i stjecati nova. Postupno se dodaju novi pojmovi, potiče se aktivno učenje, produbljivanje i proširivanje znanja.

Na početku poglavlja iznosi se zanimljiv problem povezan sa stvarnim životom na kojeg će učenik moći odgovoriti nakon obrađenog poglavlja pa se na taj način učenika dodatno motivira. U mnogim primjerima ukazuje se na blisku vezu matematike i fizike, biologije, kemije i drugih znanosti, te kako matematika pomaže u brizi za vlastito zdravlje, a i za širu zajednicu. Učenici mogu izračunati utrošak kalorija, saznati zašto je važno u točno određeno vrijeme uzeti antibiotike, izračunavati i uspoređivati broj stanovnika u Hrvatskoj prije 50 i nakon 50 godina ... Uz takve primjere učenik dobiva i dodatne informacije o drugim znanostima i raznim pojavama o kojima se radi u primjeru. Nastavniku se tako nudi mogućnost da dodatno motivira učenika i ponudi mu istraživanje nove teme. Iza svakog primjera naveden je zadatak predviđen za samostalno rješavanje. U udžbeniku se nalazi i veliki broj raznovrsnih dodataka označenih malim ikonama. To su: Kutak plus, Povijesni kutak, Iz zabavne matematike, Bez riječi, Točno-netočno pitalice, a sve sa ciljem boljeg razumijevanja i produbljivanja gradiva.

U elektroničkom dijelu udžbenika nalazi se dodatno gradivo koje pomaže stjecanju potpunijeg uvida u matematičku znanost te potiče aktivno učenje. Tu su dodatni primjeri, zadatci, provjere predznanja, kratki filmovi, programi u GeoGebri i zanimljivi kvizovi. Tu se nalaze i zadatci s provedenih matura.

Na kraju svakog poglavlja nalazi se obilje zadataka za vježbu koji su raznoliki su i potiču problemsko razmišljanje. Udžbenik potiče i nastavnika da bude kreativan, nudi mu niz mogućnosti da nastava bude zanimljiva. Veliki izbor zadataka omogućava nastavniku primjenu različitih strategija poučavanja i metoda rada. Na kraju knjige su rješenja zadataka, a kod složenijih primjera naveden je i postupak rješavanja. Nastavnik će u udžbeniku pronaći aktivnosti za sve oblike vrednovanja, obuhvatiti sve razine usvojenosti koje su definirane ishodima u kurikulumu i koje pridonose razvoju kompetencija učenika.

Drugi dio udžbenika možete pregledati i naručiti ovdje.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

Šifra12894
ISBN978-953-197-894-1
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica248
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6683
Šifra iz kataloga MZO-a4450
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6683
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina430 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor