Matematika 8, 1.dio udžbenik

za 8. razred osnovne škole


Cijena: 10,25  Cijena bez PDV-a: 9,76  Iznos PDV-a: 0,49 

Ovaj je udžbenik namijenjen učenju matematike u 8. razredu osnovne škole. Radi se o 1. dijelu udžbeničkog kompleta koji se sastoji od dviju knjiga, a svaka je namijenjena jednom polugodištu. Udžbenik ima i elektronsku inačicu u kojoj se kao dodatni materijal nalazi cijeli spektar aktivnosti kojima se uvježbava, ponavlja gradivo, pa i vrednuje postignuti napredak.

U udžbeniku je svaka cjelina podijeljena na pojedine nastavne teme i jedinice koje sadrže uvodni problem, obradu matematičkog sadržaja, nekoliko primjera te zadataka. Svaki od tih elemenata istaknut je bojom koja označava različitosti matematičkog sadržaja. Tako su na svijetlosmeđoj podlozi dani primjeri, stranica zadataka je obojena, a prošireni je matematički sadržaj za one koji žele znati više dan na plavoj podlozi. Tijekom cijele godine u svladavanju gradiva prate vas Ana, Darko, Lucija, Marin i Robotko.

U elektroničkoj ćete inačici udžbenika naći i križaljke, bojanke, kvizove, složenije zadatke i druge materijale koji pomažu ostvarivanju ishoda učenja. Ishodi i ključni pojmovi usko vezani za pojedinu nastavnu cjelinu nalaze se na početnoj stranici cjeline, a udžbenik je osmišljen tako da ćete moći odabrati važne informacije, bilježiti ih i organizirati te primijeniti u zadatcima, prepoznati i odrediti koji su pristupi rješavanju zadataka korisniji za ostvarivanje ciljeva. Moći ćete procijeniti koliko uspješno rješavate određeni zadatak te s lakoćom povezati sadržaje učenja sa svakodnevnim životom.

Drugi dio udžbenika možete pregledati i naručiti ovdje.


Za pisanu provjeru znanja, uz udžbenik su napravljeni i ispiti znanja, a za samostalan rad učenika pri uvježbavanju i utvrđivanju gradiva pripremljena je radna bilježnica. Za pomoć pri učenju pripremili smo radnu bilježnicu Jasno kao broj 8. Svi dodatni materijali uvršteni su u Katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje.


Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

Šifra11050
ISBN978-953-197-050-1
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica218
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a7350
Šifra iz kataloga MZO-a5010
Godina izdanja2021.
Godina prvog izdanja2021.
Težina462.28 g
Dimenzije20 × 28 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor