Jasno kao broj 8, 1. dio, radna bilježnica

za pomoć pri učenju matematike u 8. razredu osnovne škole


Cijena: 9,00  Cijena bez PDV-a: 8,57  Iznos PDV-a: 0,43 

Ova radna bilježnica idealno je nastavno pomagalo za učenike koji trebaju usmjerenu, sistematičnu i kontinuiranu podršku u radu tijekom cijele godine.

Radna bilježnica u svakom poglavlju sadrži kratki teorijski uvod koji je neophodan za praćenje sadržaja, te zahtjeva nadopunjavanje kako bi učenik ponovio osnovne koncepte. Na taj način učenik usvaja i primjenjuje matematički jezik, te prikazuje matematičke ideje i procese u matematičkom kontekstu. Primjeri su gradirani po težini uz detaljno, tekstom i bojom popraćeno tumačenje postupka rješavanja. Rješavanje i postupak opisani su odabirom optimalne metode uz analizu i prikaz drugih mogućih strategija.

Učenik čitajući i prateći upute može matematički rasuđivati i povezivati sadržaje koje usvaja. Tekstom se učenika navodi na provjeravanje vlastitih zamisli. Nakon svakog primjera slijedi nekoliko zadataka u kojima se primjenjuje identičan redoslijed radnji kojega učenik može pratiti ugledajući se u riješeni primjer. Učenik na taj način razvija samopouzdanje i usvaja strategiju rješavanja određenog problema. Uz to razvija pozitivan stav prema matematici te će biti sklon uvježbavati sadržaje na zadacima koji slijede. Nakon primjera i uvodnih zadataka uz koje se nalaze neke upute, slijedi veliki broj zadataka koji su mu slični. Težina im se postupno povećava. Učenik će rješavajući ih imati osjećaj napretka te će uvježbati postupke koje je nužno automatizirati.

Kako bi svladavanje gradiva bilo što jednostavnije, uz svaku lekciju nalazi se nekoliko kratkih, pomno odabranih i snimljenih videolekcija s objašnjenjima riješenih primjera u radnoj bilježnici. Sve videolekcije možete pronaći na poveznici: VIDEOLEKCIJE

Radna bilježnica napravljena je u dva dijela. Drugi dio možete pregledati i naručiti ovdje.


Agencija za odgoj i obrazovanje uvrstila je ovu radnu bilježnicu u Katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala odlukom od 23. travnja 2021. g.

 

Šifra11810
ISBN978-953-197-810-1
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezspiralni
Osnovni broj stranica162
Artikl je u kataloguAZOO-a
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)99999160
Godina izdanja2021.
Godina prvog izdanja2021.
Težina352.52 g
Dimenzije20 × 28 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor