-88%

Matematika i nadareni učenici


Cijena: 16,45  2,00  Cijena bez PDV-a: 1,90  Iznos PDV-a: 0,10 

Knjiga je svjedočanstvo o petogodišnjoj znanstvenoj i stručnoj suradnji nastavnika Učiteljskoga fakulteta i osnovnih škola u Osijeku na prepoznavanju, motivaciji, izvanškolskoj izobrazbi i podršci učenika s posebnim interesom za matematiku.

Ishodište priče je izražena nesigurnost autoričinih studenata (Učiteljskoga fakulteta) kada je u pitanju njihov „budući“ rad s darovitim učenicima. Autorica je na problem odgovorila petogodišnjim projektom predočenim u ovoj knjizi koji je urodio novim kolegijem Matematika i nadareni učenici, odobrenim u okviru Bolonjskih programa te sjajnom suradnjom fakulteta, škole i obitelji.

U knjizi kronološki opisuje suradnju ravnatelja, učitelja i pedagoga osnovnih škola na zaživljavanju originalnoga poligona za izvanškolsku izobrazbu učenika u prostorima fakulteta te podršku roditelja. Svako iduće poglavlje je koncentrični krug šireg radijusa aktivnosti. Tako u trećem poglavlju izlaže o suradnji učitelja, psihologa, stručnjaka ICT-a i studenata na prepoznavanju matematički darovitih pomoću originalno osmišljenog ekspertnog sustava Mat-dar. U četvrtom i petom poglavlju dan je pregled rada na zajedničkim radionicama učenika i studenata, suradnje s matematičkim časopisima, matematičkih natjecanja i kvizova.

Navedena literatura na kraju knjige može biti ishodište novih istraživanja, a zadovoljstvo autoričinih studenata, polaznika Male matematičke škole te njihovih učitelja i roditelja čini se prikladnom preporukom svim zainteresiranima da posegnu za knjigom.

 

Šifra13567
ISBN978-953-197-567-4
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica206
Godina izdanja2009.
Godina prvog izdanja2009.
Težina355 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor