Matematika u struci 1

udžbenik sa zbirkom zadataka za 1. razred JMO-a


Cijena: 16,50  (124,32 kn) Cijena bez PDV-a: 15,71  (118,37 kn) Iznos PDV-a: 0,79  (5,95 kn)

Udžbenik sa zbirkom zadataka za 1. razred JMO-a izrađen je prema nastavnom planu i programu i prema zahtjevima NOK-a. Matematički sadržaji povezani su sa sadržajima iz drugih nastavnih predmeta kao i s problemima iz svakodnevnog života. Povezanost sadržaja i ključnih pojmova te problema iz svakodnevnog života sa sadržajem matematike omogućuje bolje razumijevanje gradiva, trajnost znanja te zašto se uči matematika.

Ovo je udžbenik iz kojeg učenik može samostalno učiti. Jasnoća, preglednost i privlačnost te usklađenost sadržaja s obzirom na dob učenika obilježje je ove knjige. Svako poglavlje započinje motivacijskom i uvodnom stranicom. Njihova je funkcija zornim ilustracijama i povijesnim podatcima osvijestiti razloge učenja gradiva koje slijedi.

Nakon obrade svake teme slijedi izbor zadataka za vježbu, a nakon obrađene cjeline slijedi izbor zadataka u kojima se očekuje odgovor na pitanje, zadataka u kojima treba procijeniti rješenje, primijenjenih zadataka matematičkog modeliranja i rješavanja problema i zadataka za provjeru vlastitog znanja.

Na kraju svakog poglavlja su rješenja zadanih zadataka. Rješavajući zadatke, dobiva se pregled gradiva koji se učio, a koje će se moći povezati sa sadržajima obrađenim u drugim predmetima i sa situacijama realnog života i struke.


Skupine zanimanja kojima je udžbenik namijenjen:

I. mehaničar poljoprivredne mehanizacije, tokar, strojobravar, instalater grijanja i klimatizacije, plinoinstalater, vodoinstalater, limar, autolimar, bravar, automehaničar, precizni mehaničar, urar, puškar, zlatar, kotlar, brodski mehaničar, graditelj drvenih brodova, kovač, klesar

II. kuhar, konobar, slastičar, mljekar, pekar, mesar, kozmetičar, pediker, frizer, fotograf, soboslikar – ličilac, pismoslikar, autolakirer, dimnjačar

III. elektroinstalater, autoelektričar, elektromehaničar, elektroničar – mehaničar, vozač motornog vozila

IV. glazbalar za gudačka glazbala, glazbalar za trzalačka glazbala, stolar, tapetar

V. zidar, tesar, krovopokrivač, fasader

VI. krojač, krznar, klobučar

VII. obućar, galanterist, kemijski čistač.


Nakon tiska udžbenika na 12 stranica uočeni su gubitci nekih fontova. Popravljene stranice možete preuzeti ovdje

 


 

Šifra52207
ISBN978-953-250-207-7
Izdanje3.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica290
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a4938
Šifra iz kataloga MZO-a3199
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)4938
Godina izdanja2018.
Težina600 g
Dimenzije28 × 21 cm
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor