Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu


Cijena: 21,50  Cijena bez PDV-a: 20,48  Iznos PDV-a: 1,02 

Znanost o prehrani, odnosno nutricionizam, relativno je mlado znanstveno područje koje bilježi propulzivan rast i izaziva sve veći interes, kako struke tako i opće populacije. Trend rasta informacija, kao i dezinformacija, u tom području, zahtijevaju sistematizaciju i digitalizaciju informacija u svrhu lakšeg rada stručnjaka nutricionista, ali i osoba koje dobivaju nutricionističke usluge.

Nakon višegodišnjeg akademskog djelovanja, autorica je svoje znanje i ekspertizu iz područja modeliranja i optimiranja u znanosti o prehrani sažela u obliku ovog djela. Udžbenik je primarno namijenjen studentima preddiplomskog i poslijediplomskog doktorskog studija nutricionizam na Prehrambeno-biotehnološkom fakultetu Sveučilišta u Zagrebu za uspješno svladavanje predmeta Modeliranje i optimiranje u nutricionizmu i Modeliranje i optimiranje u planiranju prehrane.

Svako od trinaest poglavlja knjige podijeljeno je u niz potpoglavlja koja donose fundamentalne pojmove određene tematske cjeline, njihove definicije, formule, grafičke prikaze i praktične primjere/zadatke. Na kraju svakog poglavlja nalaze se pitanja za ponavljanje.

S druge strane, udžbenik može biti vrijedan izvor informacija onima koji gaje ljubav prema statistici i matematici unutar struke nutricionizma kao i komplementarnim strukama koje imaju slične metodološke postupke u znanstvenom i stručnom radu.

 

Šifra13687
ISBN978-953-197-687-9
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica224
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina460 g
Dimenzije20 × 24 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor