Osnove elektrotehnike 2

udžbenik za 2. razred elektrotehničkih škola


Cijena: 16,50  Cijena bez PDV-a: 15,71  Iznos PDV-a: 0,79 

Ova knjiga namijenjena je drugom razredu srednjih elektrotehničkih škola, a nastavak je udžbenika za prvi razred (Osnove elektrotehnike 1. dio) koji u zadnjem poglavlju sadrži opis osnovnih pojmova i odnosa iz područja krugova izmjenične struje, potrebnih prema nastavnom programu već krajem prve školske godine. Ti se pojmovi i odnosi iscrpnije opisuju u prvom dijelu ove knjige koja se stoga po potrebi može rabiti i krajem prvog razreda.

Gradivo je otisnuto zgusnuto, da se olakša preglednost uz što manje listanja te je ilustrirano slikama, tablicama i primjerima, koji su numerirani za svaku stranicu posebno.

Iskustva pokazuju da je nedostatak matematičkih predznanja često uzrok poteškoća u razumijevanju gradiva iz područja Osnova elektrotehnike. Stoga su u pojedinim poglavljima uvodno opisani neki potrebni matematički pojmovi (vektor, kompleksni brojevi, eksponencijalna funkcija) i računanja s njima, a na samom početku knjige je dan opis osnovnih trigonometrijskih pojmova koji se rabe pri opisu zbivanja u krugovima izmjenične struje.

Ovo je novo izdanje, prerađeno na širi format (20 x 24 cm), sa svim ključnim elementima (ilustracijama, tablicama, primjerima itd.) u boji, što olakšava snalaženje i pamtljivost istih.

 

Šifra12370
ISBN978-953-197-370-0
Izdanje4.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica168
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a2176
Šifra iz kataloga MZO-a1593
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)2176
Godina izdanja2014.
Godina prvog izdanja2008.
Težina380 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor