Kategorija:

Poslovna statistika

udžbenik i pregled formula


Cijena: 288,00kn (38,22 €) Cijena bez PDV-a: 274,29kn (36,40 €) Iznos PDV-a: 13,71kn (1,82 €)
TEČAJ: 1 EUR = 7,53450 HRK

Knjiga je namijenjena studentima ekonomskih fakulteta i to prvenstveno onima koji strudiraju poslovnu ekonomiju. Napisana je sa svrhom da upozna studente sa širokom praktičnom mogućnošću primjene statističkih grafičkih i numeričkih metoda u deskriptivnom i inferencijalnom pristupu analizi poslovnih podataka pomoću sotfvera.

Nakon upoznavanja sa statističkim dizajnima, izvorima poslovnih podataka u okruženju harmonizacije s europskim statističkim sustavom i teorijskog izlaganja o pojedinim statističkim metodama, uvijek slijede brojni ilustrativni primjeri iz poslovnih primjena. Udžbenik obuhvaća metode za poslovno odlučivanje, poslovno prognoziranje i statističku kontrolu kvalitete. Naglasak je na razumijevanju adekvatnosti primjene metoda, uporabi statističkih softvera i tumačenju rezultata.

Udžbenik sadrži veliki broj ilustrativnih primjera i zadataka za vježbu s rješenjima. Primjeri i primjene nerijetko su uzeti iz poslovne i ekonomske prakse te nekih konkretnih istraživanja samih autora. Detaljno pokriva program prediplomskog sveučilišnog predmeta Poslovna statistika i vjerujemo da će pomoći studentima da budu uspješni ne samo u polaganju ispita, već i u korištenju izloženim statističkim metodama u znanstvenoistraživačkom i stručnom radu.

Udžbenik dolazi u kompletu s knjižicom Pregled formula iz Poslovne statistike za koju vjerujemo da će studentima biti od velike pomoći pri učenju i ponavljanju gradiva jer sadrži sve važne formule navedene redoslijedom kojim se pojavljuju u udžbeniku.

 

Šifra13658
ISBN978-953-197-658-9
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica652
Dodatak broju stranica60
Godina izdanja2011.
Godina prvog izdanja2011.
Težina1275 g
Dimenzije24 × 17 cm
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor