Statističke metode za poslovno upravljanje u programskom jeziku R


Cijena: 30,12  Cijena bez PDV-a: 28,69  Iznos PDV-a: 1,43 

Ovaj sveučilišni udžbenik rezultat je višegodišnjeg rada autora u nastavi na kolegiju Statističke metode za poslovno upravljanje.

Tri su dimenzije motivacije autora obilježile nastajanje ove knjige. Jedna je proizašla iz praktične potrebe sveučilišnih nastavnika za osiguranjem odgovarajuće literature, kako studentu tako i profesoru. Drugi izvor motivacije je sve dominantnija uloga kvantitativnih metoda u poslovnom odlučivanju i upravljanju i porast svijesti mladih o tome, a treća je proizašla iz potrebe korištenja kvalitetnih računalnih programa slobodnog dohvata uslijed sve skromnijih financijskih sredstava za nabavu licenciranog softvera.

Stoga je knjiga primarno namijenjena studentima ekonomskih fakulteta, prvenstveno onima koji slušaju kolegij Statističke metode za poslovno upravljanje. Jednako tako, knjiga će biti od pomoći i menadžerima i donositeljima odluke u uvjetima rizika i neizvjesnosti, stručnjacima u prognoziranju, upravljanju financijskim portfeljima, upravljanju zalihama, kontrolom kvalitete ili nekom drugom srodnom području poslovne ekonomije. Naposljetku, iako se R često naziva statističkim programom, on je univerzalni program sa širokim područjem primjene u prirodnim, tehničkim ili društvenim znanostima koja zahtijeva određeni oblik matematičke ili statističke analize pa je ova knjiga namijenjena širokom krugu potencijalnih korisnika, puno širem od akademske zajednice u području ekonomije.

U svakom poglavlju su detaljno riješeni primjeri, dane upute za rješavanje u R-u i interpretacija dobivenih rezultata. Pored riješenih primjera, svako poglavlje ima određen broj zadataka za samostalnu vježbu s kratkim rješenjima prezentiranim na završetku knjige.

Primjere i zadatke iz udžbenika u elektronskom obliku možete preuzeti ovdje.

 

Šifra13657
ISBN978-953-197-657-2
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica540
Godina izdanja2016.
Godina prvog izdanja2016.
Težina905 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor