Digitalna logika i elektronika, udžbenik

za srednje strukovne škole (za jednogodišnje učenje)


Cijena: 32,00  Cijena bez PDV-a: 30,48  Iznos PDV-a: 1,52 

Ovaj je udžbenik namijenjen jednogodišnjem učenju sadržaja koji čine nastavni predmet Digitalna logika u drugom razredu strukovnih škola za zanimanje tehničar za elektroniku, odnosno predmet Digitalna elektronika u trećem razredu strukovnih škola za zanimanje tehničar za mehatroniku. S obzirom na to da je udžbenik rađen za više kvalifikacija, nastavnik može detaljnije obraditi one sadržaje koji su bitni za određenu strukovnu kvalifikaciju, a one manje bitne dijelove udžbenika može obraditi manje detaljno. Osim toga, može poslužiti i za pripremu za državnu maturu iz izbornog predmeta Informatika.

Cjelokupno nastavno gradivo u udžbeniku složeno je u jedanaest tematskih cjelina, a zatim je svaka cjelina podijeljena na manje podcjeline. Navedene cjeline obrađuju gradivo iz brojevnih sustava i kodova, logičkih sklopova, skupina integriranih digitalnih sklopova, logičke algebre, multivibratora u digitalnoj elektronici, registara, brojila i slijednih sklopova, složenih kombinacijskih sklopova, memorija i programirljivih sklopova, programskog jezika VHDL te AD i DA pretvorbe. Razumijevanje jednostavnijih logičkih sklopova osnovni je preduvjet za razumijevanje složenijih digitalnih sklopova i uređaja. Također, svaka je cjelina popraćena pitanjima za provjeru znanja i primjerima zadataka. Udžbenik u cijelosti daje dobre osnove, ali omogućuje i daljnju nadogradnju znanja i vještina u području digitalne elektronike i računarstva.

Za provjeru usvojenosti ishoda učenja ovog predmeta udžbenik prati i radna bilježnica čija pitanja slijede redoslijed poglavlja udžbenika. U svrhu praktične primjene teorijskog znanja u radnoj su bilježnici dani i zadatci za laboratorijske vježbe.

 

Šifra12309
ISBN978-953-197-309-0
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica304
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6281
Šifra iz kataloga MZO-a4084
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6281
Godina izdanja2019.
Godina prvog izdanja2019.
Težina505 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor