Matematika 2, udžbenik

za 2. razred gimnazija i strukovnih škola (3 ili 4 sata nastave tjedno)


Cijena: 26,50  Cijena bez PDV-a: 25,24  Iznos PDV-a: 1,26 

Ova je knjiga dio udžbeničkog kompleta koji se sastoji od tiskane knjige te elektroničkog materijala. Dok je tiskani udžbenik dovoljan za samostalno svladavanje matematičkih sadržaja, u elektroničkom se dijelu udžbenika nalazi cijeli spektar aktivnosti kojima se proširuje, uvježbava, ponavlja gradivo pa i vrednuje postignuti napredak.

U udžbeniku je svaka cjelina podijeljena na pojedine nastavne teme i jedinice koje sadrže uvodni problem, obradu matematičkog sadržaja, nekoliko primjera te zadataka. Mjestimice se nalaze ikone ili putokazi koji kazuju da je taj matematički sadržaj u elektroničkom udžbeniku proširen. Tekst tiskanog udžbenika u svom je elektroničkom dijelu bitno proširen. Čitatelj se susreće s nizom sadržaja kao što su: dokazi svih tvrdnji koje se javljaju u ovom dijelu matematike (Kutak plus), neke povijesne zanimljivosti i motivacijski zadatci.

U elektroničkom dijelu udžbenika svaki je primjer popraćen sličnim interaktivnom zadatkom kojemu je svrha procjena razumijevanja prethodnog sadržaja. Geometrijski primjeri su popraćeni program čićima napravljenima u programu dinamičke geometrije Geogebri, a dani su i videouradci koji vizualiziraju pojedine postupke i olakšavaju njihovo usvajanje. U elektroničkom ćete udžbeniku naći križaljke, kvizove, složenije zadatke i druge materijale koji pomažu ostvarivanju ishoda učenja. Ishodi učenja usko vezani uz pojedinu nastavnu cjelinu nalaze se na početnoj stranici cjeline, a udžbenik je tako koncipiran da ćete na kraju ciklusa biti sposobni odabrati bitne informacije, bilježiti ih i organizirati te primijeniti u zadatcima, prepoznati i odrediti koji su pristupi rješavanju zadatka korisniji za ostvarivanje ciljeva, procijeniti koliko uspješno rješavate određeni zadatak, rješavati matematičke probleme s pomoću digitalne tehnologije i povezati sadržaje učenja sa svakodnevnim životom.

Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

Šifra12093
ISBN978-953-197-093-8
Izdanje1
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica288
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6676
Šifra iz kataloga MZO-a4445
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)6676
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina495 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor