Matematika 7, 2. dio, udžbenik

za 7. razred osnovne škole


Cijena: 10,09  Cijena bez PDV-a: 9,61  Iznos PDV-a: 0,48 

Udžbenički komplet za matematiku autorskog tima Gordane Gojmerac Dekanić, Petra Radanovića i Sanje Varošanec obuhvaća sve gradivo propisano novim predmetnim kurikulom matematike za 7. razred osnovne škole. Udžbenički komplet sastoji se od dviju tiskanih knjiga i elektroničkog materijala.

Na početku svakog udžbenika nalaze se zadatci za ponavljanje gradiva prethodnog razreda. Na naslovnici svakog poglavlja navedeni su ishodi učenja te svi ključni pojmovi za tu cjelinu. Nastavne cjeline unutar poglavlja podijeljene su na pojedine nastavne teme, odnosno potpoglavlja. Na početku svake teme izložen je jednostavan problem iz života, zatim slijedi obrada matematičkog sadržaja, a na kraju su dani složeniji primjeri i riješeni zadatci. Učenika kroz gradivo vode njihovi vršnjaci Ana, Darko, Lucija i Marin. Međusobnim razgovorima u obliku stripa oni postavljaju pitanja, potiču učenika na samostalno razmišljanje o problemu te obrazlažu postupak rješavanja. Lik malog Robotka komentira i ukazuje na važne momente u gradivu te ističe sva važna opća pravila. Na kraju svake nastavne teme nalaze se zadatci za ponavljanje, usustavljivanje i uvježbavanje gradiva. Na kraju cijelog poglavlja dani su zadatci za ponavljanje gradiva čitave cjeline s izdvojenim jednostavnijim zadatcima za učenike koji teže savladavaju gradivo te sa složenijim zadatcima za učenike koji iskazuju poseban interes za matematiku. Posljednje potpoglavlje uvijek je Semafor, odnosno bodovni test koji učeniku omogućuje samovrednovanje. Na samom kraju udžbenika nalaze se rješenja svih zadataka i kazalo pojmova.

Tiskani udžbenik potpuno je dostatan za samostalno svladavanje matematičkih sadržaja, a u elektroničkom dijelu nalazi se niz aktivnosti kojima se uvježbava, ponavlja i vrednuje naučeno gradivo.

Prvi dio udžbenika možete pregledati i naručiti ovdje.


Za pisanu provjeru znanja, uz udžbenik su napravljeni i ispiti znanja, a za samostalan rad učenika pri uvježbavanju i utvrđivanju gradiva pripremljena je radna bilježnica.  Za učenike s primjerenim oblikom školovanja pripremili smo radne bilježnice Lagana matematika 7. Odlukom Agencije za odgoj i obrazovanje uvršteni su u Katalog odobrenih drugih obrazovnih materijala.


Elektroničkom dijelu udžbenika pristupa se na adresi ele-udzbenik.hr s pomoću koda koji se dobiva uz svaki kupljeni tiskani udžbenik. Pristupni kôd moguće je kupiti i pojedinačno ovdje.

Na portalu za nastavnike Elematika postoji i nadogradnja ovim udžbenicima, namijenjena samo nastavnicima, a predstavlja integralni dio ukupne cjeline.

 

Šifra11048
ISBN978-953-197-048-8
Izdanje1.
Tisaku-boji
Uvezmeki
Osnovni broj stranica182
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a6688
Šifra iz kataloga MZO-a4452
Godina izdanja2020.
Godina prvog izdanja2020.
Težina380 g
Dimenzije20 × 28 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor