Diskontna matematika 1


Cijena: 24,55  Cijena bez PDV-a: 23,38  Iznos PDV-a: 1,17 

Pisano prema programu FER-2.  Roba u diskontu ima sniženu cijenu i ćesto je upitne kvalitete. Onaj tko tamo kupuje, mora načiniti dobru računicu i vidjeti isplati li mu se to. Nisam dovoljno bogat da kupujem jeftine stvari, uzrečica je koju treba pritom imati u vidu.

Nemam dovoljno vremena da učim trivijalne stvari prikladnija je uzrečica u ovoj prilici. Jer ovaj diskont, ovaj udžbenik, ne nudi jeftinu robu. Naziv knjige je parafra zaznamenite knjige Concrete mathematics koja nikakve veze nema niti s konkretnim niti s betonskim stvarima, već je riječ o kombinaciji neprekinute continuous i diskretne discrete matematike. Ne samo po naslovu, već i po ideji ova knjiga nastoji stupati stazom svog neusporedivo poznatijeg prethodnika.

Udžbenik je načinjen od odabranih poglavlja diskretne, kontinuirane i napredne matematike. U ovom dijelu naglasak je na prvoj i trećoj riječi, dok će se neprekinutost opširnije proučavati u drugome dijelu.

Knjiga je nastala prema predavanjima koje autor niz godina drži odabranim studentima prve i druge godine Fakulteta elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu (više o kolegiju). Gradivo je preteško za prosječnog studenta prve godine, ali ne i za skupinu od 5% najboljih studenata u generaciji. Ipak, sadržaj knjige uvažava činjenicu da studenti nemaju gotovo nikakvo predznanje. Predavanja se održavaju u drugom semestru, kad su studenti odslušali samo uvodni kolegij matematičke analize. Iz generacije od 640 studenata, odabire se njih 40 i na kraju semestra otprilike polovica uspješno odsluša ovaj kolegij i položi sve ispite

Osnovni cilj kolegija jest ponuditi više onima koji to mogu i hoće primiti. Solidni matematički temelji izgrađeni vrlo rano siguran su oslonac u budućem obrazovanju i znanstvenom radu te odabrane grupe studenata.

 

Šifra13528
ISBN978-953-197-528-5
Izdanje1
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica442
Godina izdanja2017.
Težina740 g
Dimenzije24 × 17 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor