Rješavanje problema programiranjem u Pythonu

za 2. i 3. razred prirodoslovno-matematičkih gimnazija


Cijena: 24,50  Cijena bez PDV-a: 23,33  Iznos PDV-a: 1,17 

Posljednjih nekoliko godina programski jezik Python sve se više rabi kao programski jezik za poučavanje programiranja. On je, s jedne strane, dovoljno jednostavan i lako ga savladavaju početnici u programiranju, a s druge strane, blizak je današnjim objektno-usmjerenim profesionalnim jezicima. Dodatna mu je prednost da se njegovim vrlo prikladnim programskim sučeljem može koristiti na interaktivni način.

Riječ je o vrlo intuitivnom jeziku s vrlo čistom i jasnom sintaksom koji kod učenika razvija smisao za sustavnost i preciznost. Učenik će, nakon što usvoji osnovne koncepte u ovom jeziku, s lakoćom poslije po potrebi prijeći na bilo koji drugi programski jezik, strukturni ili objektno usmjereni. Na kraju, ali i ne manje važno, okruženje za pripremu i izvođenje programa potpuno je slobodno i može se besplatno instalirati na praktički sve računalne platforme.

Ovaj će udžbenik pomoći nastavnicima Informatike pri poučavanju osnova programiranja, a učenicima olakšati savladavanje prvih koraka u programiranju i rješavanja problema programiranjem. Knjiga pokriva gradivo dijela programa nastavnog predmeta Informatika u 2. i 3. razredu prirodoslovno-matematičke gimnazije i nekih strukovnih škola, ali može poslužiti za početno poučavanje i u ostalim školama.

Izvorni kôdovi većih programskih primjera navedenih u knjizi nalaze se na poveznici izvorni kôd programa. Rješenja zadataka za ponavljanje i zadataka za vježbu nalaze se na rješenja zadataka.

Autori su pripremili i nastavke ovog udžbenika: Napredno rješavanje problema programiranjem u Pythonu u kojem su obradili usvajanje osnovnih algoritama i njihovih svojstava, te Izrada primjenskih programa u Pythonu u kojem se stječu dodatna znanja i vještine za izradu primjenskih programa raznovrsnih namjena.

 

Šifra12395
ISBN978-953-197-395-3
Izdanje5.
Tisaku-boji
Osnovni broj stranica388
Artikl je u kataloguMZO-a
Reg. broj iz kataloga MZO-a4748
Šifra iz kataloga MZO-a3082
Šifra iz aplikacije Grada Zagreba (GUOS)4748
Godina izdanja2018.
Godina prvog izdanja2012.
Težina634 g
Dimenzije24 × 20 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor