Kategorije: ,

Zadaci iz fizike

Primjeri i zadaci za studente Prehrambeno-biotehnološkog fakulteta


Cijena: 89,00kn Cijena bez PDV-a: 84,76kn Iznos PDV-a: 4,24kn

Ovo 2. prošireno i promijenjeno izdanje prilagođeno je zahtjevima dinamike bolonjske nastave fizike na PBF-u. Bitne promjene u odnosu na zbirku Zadaci iz fizike - auditorne vježbe za studente PBF-a donose odabrani primjeri:

  • na početku svakog zasebnog poglavlja, s objašnjenjima i čitavim postupkom rješenja
  • parcijalnih ispita
  • domaćih zadaća i
  • popravnih ispita.

Izabrani su primjeri koji će studentima PBF-a koristiti u daljnjem studiju i u predmetima iz polja mikrobiologije i molekularne biologije te prehambenih tehnologija uopće. Izdanje je dopunjeno novim zadacima, napose u poglavlju moderne fizike (Atom, jezgra i elementarne čestice) i dodani su primjeri kontrolnih zadaća koje se pišu na kraju prvog (zimskog) i drugog (ljetnog) semestra. Dodan je i primjer Zadatka za kućnu obradbu, koji se zadaje tijekom semestra.

Dopunjen je i priređen Kompendij fizike za PBF u formulama, čija popularnost je rasla iz generacije u generaciju PBF-ovaca pod studentskim nazivom plava zbirka nezaobilaznim priručnikom u ispitima ili kolokvijima iz fizike, koji će biti dopušteno koristiti na ispitima (engl. open-book exam).

Vjerujemo da će se, u aktualnim studentskim strujanjima, studenti PBF-a osjećati ugodno s novim udžbenikom u rukama, da će im teški problemi iz mehanike, mehanike tekućina, elektromagnetizma, optike i osnova nuklearne fizike biti lakši i poimljiviji nego prije ovog izdanja.

 

Šifra13635
ISBN978-953-197-635-0
Edicija2. prošireno i promijenjeno izdanje
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica105
Godina edicije2015.
Godina prve edicije2011.
Težina305 g
Dimenzije29.7 × 21 cm
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor