-85%

Zadaci iz fizike

Primjeri i zadaci za studente Studija energetske učinkovitosti i obnovljivih izvora u Šibeniku i studente PBF-a u Zagrebu


Cijena: 13,67  2,00  Cijena bez PDV-a: 1,90  Iznos PDV-a: 0,10 

Ovo 2. prošireno i promijenjeno izdanje prilagođeno je zahtjevima dinamike bolonjske nastave fizike. Bitne promjene u odnosu na zbirku Zadaci iz fizike - auditorne vježbe za studente PBF-a donose odabrani primjeri:

  • na početku svakog zasebnog poglavlja, s objašnjenjima i čitavim postupkom rješenja
  • parcijalnih ispita
  • domaćih zadaća i
  • popravnih ispita.

Izabrani su primjeri koji će studentima koristiti u daljnjem studiju. Izdanje je dopunjeno i novim zadacima, napose u poglavlju moderne fizike (Atom, jezgra i elementarne čestice) i dodani su primjeri kontrolnih zadaća koje se pišu na kraju prvog (zimskog) i drugog (ljetnog) semestra. Dodan je i primjer Zadatka za kućnu obradbu, koji se zadaje tijekom semestra.

Dopunjen je i priređen Kompendij fizike u formulama, čija je popularnost rasla iz generacije u generaciju pod studentskim nazivom plava zbirka i time postao nezaobilaznim priručnikom u ispitima ili kolokvijima iz fizike, koji će biti dopušteno koristiti na ispitima (engl. open-book exam).

Vjerujemo da će se, u aktualnim studentskim strujanjima, studenti osjećati ugodno s novim udžbenikom u rukama, da će im teški problemi iz mehanike, mehanike tekućina, elektromagnetizma, optike i osnova nuklearne fizike biti lakši i poimljiviji nego prije ovog izdanja.

 

Šifra13635
ISBN978-953-197-635-0
Izdanje2. prošireno i promijenjeno izdanje
Tisakcrno-bijeli
Uvezmeki
Osnovni broj stranica105
Godina izdanja2015.
Godina prvog izdanja2011.
Težina305 g
Dimenzije29,7 × 21 cm
Preuzmite PDF
Preuzmite PDF
    Pošalji upit preko emaila Zatvori prozor